perjantai 29. toukokuuta 2009

Ikävä

Musiikinhistorian tunnilla kuunneltiin Rolling stonesien Lady Jane. Hector valtasi heti tajunnan ja perässä Iiris ja Kontioniemi, hämyisten iltojen mahtavat ateriat, keskustelut, levyt, öiset metsäretket. Ne, joilla Kessu on karannut yhden hengen hevonkakkabakkanaaleihin. Kessu, oma rakas Kessu, nyt nuuhkimassa Saukkosaaren pöpleiköitä. Saukkosaaren, jonka juhannuksessa en tänä vuonna ole vaan ehkä tässä pienessä huoneessa tai merkityksettömien puolituttujen keskellä.

Ikäväloukku on napsahtanut. Naurava ryhmä puhumassa tanskaa ja polttamassa lisää pökköä pesään. Minä en kuulu tänne, en tähän joukkoon. Ikävän suru valtaa koko kehon ja muljahtelee mahassa. Olen autiolla saarella, irti verkosta, pelkkien keinotekoisten yhteyksien päässä. Haluan kotiin! Haluan puhua, laulaa, nauraa, seikkaillaa, luoda ihmisten kanssa, jotka tunnen! Tarvitsen ruokaa tunteille ja sielulle!

Emma ja pojat auttavat. Uudenvuodenaattona lätkin kiireessä ”käyttölevyjä” koneelleni. Sellaisia, joita tiedän käyttäväni aktiivisesti osana luomista, olemista. ”Kaksi mannerta” lähti mukaan ja on lohduttanut monesti ja niin nytkin. Se on jo aikanaan testattu, että se sopii hyvin sylikkäin olemiseen. Nyt ei ole mitään sylejä, mutta levyn lämpö keventää. Kuuntelen Emman herkkyyttä ja intohimoisia basso- ja pianopuheenvuoroja ja saan kaipaamaani ruokaa. Olkoonkin, että säilykkeenä. Kohta, ihan kohta voin poimia suoraan puusta. Ei mene enää kauaa.

Ja sitä ennen, vielä ennemmin, joku täällä tempaa minut mukaansa. Oma luomisprosessini tai kodikas teehetki tai joku muu. Ja kaikki on taas paremmin.

Ekchart Tollen ääni neuvoo tyynesti, etten vastustaisi niin kovasti sitä, mikä on. En sitä, että olen täällä enkä sitä, että tunnen surua. Nyt se ajatus taas tuntuu helpommalta. Olen kirjoittanut itseni ulapalta rannalle. Kiitos Emma ja Eckhart, että saatoitte kohti kuivaa maata.

Ja vielä tuli mahtavat sypechatti-naurut Hannelen kanssa. "Eikö se kyntäminen oo sitä, että maa käännetään syksyllä, että se sit siinä jotenkin ässehtyy." Kyllä se ilo ja yhteisyys kulkee bittienkin välityksellä!

Ei kommentteja: