maanantai 27. heinäkuuta 2015

PSYCH-K - yllättäviä avaimia mieleni kellariin

Olen juuri sukeltanut itselleni uudenlaiseen tapaan purkaa stressireaktioitani ja muuttaa sellaisia alitajuisia uskomuksia, jotka estävät tai suorastaan sabotoivat minua. Ihastuin valtavasti tähän yksinkertaiseen, keholliseen, mielikuvitusta kutkuttavaan tapaan lähestyä alitajunnan asioita. Se on nimeltään PSYCH-K.

Yksi suurimmista haasteista elämässäni on ollut se, että negatiiviset tunnetilani ja toimintamallini ovat olleet usein vahvempia kuin hyvät aikomukseni. Pitäisi pitää huolta kodista ja omasta kehosta, mutta ikinä en ole pystynyt hienoihin tavoiteohjelmiin, koska joku inha, sabotoiva mutamöykky on vetänyt aikomukseni alas. Ja kun kroppa menee stressitilaan liikenneruuhkassa kulkiessa, sitä on ollut työlästä rauhoitella. Huolimatta vuosia kestäneestä henkisestä koulutuksestani, meditaatiojaksoista ja hienosta työkalupakista, olen silti tuntenut olevani vähän neuvoton tunteideni ja ajatusmallieni kanssa. Ikään kuin minulla olisi niihin satunnaisesti vaihteleva vaikutusvalta, joka pettää ainakin silloin, kun V-käyrä on oikeasti vahva.

Nyt kun olen saanut PSYCH-K-prosessin hyppysiini, minusta tuntuu, etteivät tunnemyrskyt enää jätä minua neuvottomaksi. (Complete Vocal Technique aiheutti saman tunteen laulutekniikan suhteen.) Nyt minulla on jotain konkreettista, jolla vastata kovettuneelle mahanpohjalle, humisevalle päälle, tulevaisuuden huolehtimiselle tai menneen riitatilanteen uudelleen kelaamiselle.

PSYCH-K perustuu siihen, että tiettyjen liikkeiden ja aikomusten avulla aivopuoliskot saadaan työskentelemään vapaasti ja ennen kaikkea yhdessä. Kun aivot ovat kokonaisvaltaisessa tilassa, alitajuisten uskomusten ja stressireaktioiden purku helpottuu huomattavasti. Siinä tilassa voimme myös avautua sille, mitä minä olen kutsunut syvätietoisuudeksi ja mitä PSYCH-K:ssa kutsutaan supertietoisuudeksi tai korkeammaksi itseksi: se on meidän henkinen voimanlähteemme, mielenrauhan ja viisauden ydin.

PSYCH-K luo myös eräänlaisen kuuman linjan alitajuntaan: sen avulla voi kommunikoida alitajuisen tietoisuutensa kanssa, kertoa sille, mitä tietoisesti haluaa ja saada palautetta siitä, uskooko alitajuinen mieli tiettyjen asioiden olevan totta. Tämä kommunikaatio tapahtuu lihastestauksen avulla: Kun jokin asia on alitajunnalle totta, lihakset reagoivat eri tavalla kuin jos jokin ei ole alitajunnalle totta.

Voin siis käyttää PSYCH-K-prosessia luomaan elämääni jotain haluamaani. Prosessin nerokkuus pakottaa minut kertomaan selkeän konkreettisesti, mitä haluan, ei tyytymään puolittaiseen unelmointiin. Halusin vahvistaa toimintamallia, että kodissani on kaunista ja siistiä. Mutta kun seurasin prosessia, tajusin, ettei minulla ollut kunnon kuvaa siitä, mitä kaunis tarkoittaa. Oli vain epämääräinen mielihalu jostakin mukavasta. No, kuinka ihmeessä kokki voisi tehdä asiakkaalle täydellisen aterian, jos asiakas tilaa ainoastaan "jotain mukavaa"? Siis että saisiko olla kalaa, lihaa vai kasviksia?

Kun estävien uskomusten ja stressin töhnä alkaa hellittää, tilalle virtaa tunne omasta voimasta ja uudenlaisia, konkreettisia visioita omasta elämästä. Tuntuu uskomattomalta löytää väline, joka on näin helppo ja konkreettinen ja joka vaikuttaa pahimpiin puoliini näin syvästi ja hyvästi. Minusta on tuntunut pitkään, että jokin osa työtäni ja henkistä harjoitustani on vähän sivussa siitä, mitä se voisi olla. PSYCH-K tuntuu menevän suoraan ytimeen, kuin olisin tullut kotiin.

Ei kommentteja: